روزانه کسب و کار های کوچک و بزرگ بسیاری در اثر حملات سایبری اسپم سئو از بین می روند یا به نام تجاری شان صدمه وارد می شود. این حملات با نام مسمومیت موتور جستجو (SEP) شناخته می شوند. همانطور که از نامش مشخص است، این حمله باعث می شود که در نمایش سایت شما در صفحه نتایج موتور های جستجو خدشه وارد شود.
برای توضیح بیشتر بهتر است کمی به عقب برگردیم و از پایه سئو را برسی نماییم. سئو مخفف “بهینه سازی موتور های جستجو” است و به مجموعه اقداماتی اطلاق می شود که روی وب سایت انجام می شود تا سایت شما در موتور های جستجو رتبه ی بالاتری دریافت نماید. موتور های جستجو همچون گوگل یا بینگ، نرم افزار های مخصوص و پیشرفته ای دارند که محتوای تمامی وب سایت های ثبت شده را بررسی کرده و بر اساس کلمات کلیدی طبقه بندی می نمایند. هر چه صفحه ی شما برای کلمه ی کلیدی مربوطه بهینه تر شده باشد و بیشتر با قواعد سئو سازگاری داشته باشد، در موتور جستجو بالا تر نمایش داده می شود. این به معنای بازدید بیشتر و در نهایت درآمد بیشتر برای بیزینس شما خواهد بود.
بهبود رتبه ی سئو روش ها و راهکار های متعدد و گوناگونی دارد که می توانید در مقالات مربوطه آن ها را مطالعه نمایید. اما حملات SEP داستانی متفاوت دارند. در این حملات که با نام اسپم سئو نیز شناخته می شوند، فرد اسپمر به وبسایت شما کلید واژه ها و لینک های نامربوط تزریق می کند. هکر ها می توانند لینک های مزاحم و اضافی را در هر جای وب سایت شما وارد کنند و بسته به روشی که به کار می برند، می توانند این لینک ها را در متا دیتا یا محتوای سایت شما جاسازی کنند. هکر ها برای این کار از عناصر لینک دهی HTML استفاده می کنند. معمولا این دسته لینک ها در فوتر و هدر صفحات نمایش داده می شوند. زیرا این دو بخش با هر درخواستی در وب سایت به نمایش در می آیند. البته گاها در عنوان صفحه و محتوای آن نیز دیده می شوند.
رایج ترین مزاحمت هایی که اسپم سئو برای سایت ها ایجاد می کند، نمایش تبلیغات دارویی، آموزشی، مد و لباس و سایر صنایع در نقاط مختلف سایت است. در همه این موارد هکر ها راهی برای تزریق لینک ها به بک لینک سایت های مورد نظر خود می یابند.
وقتی یک وبسایت مورد حملات SEP قرار می گیرد، به جای این در موتور های جستجو با کلید واژه مورد نظر خود نمایش داده شود، با کلید واژه های لینک اسپم نمایش داده می شود. در دیجیتال مارکتینگ به این حالت “از دست دادن رتبه” گفته می شود. این قضیه به ضرر صاحبان کسب و کار تمام خواهد شد. زیرا مشتریان نمی توانند با کلید واژه های مورد نظر وب سایت آن ها را بیابند.
این دست حملات برای هکر ها بسیار جذاب است؛ زیرا شناسایی و تشخیص آن کار راحتی نیست. لازم به ذکر است با توجه به این که افیلییت مارکتینگ یکی از شیوه های بسیار جذاب بیزینس است. بیشتر شرکت هایی که رو به سوی این نوع بیزنس می آورند، برایشان ترافیک سایت اهمیت بسیار بالایی دارد. به همین دلیل هکر ها برای این دست از مشتریان خود از روش اسپم سئو استفاده می کنند. اسپم سئو این روز ها بسیار رایج شده. به طوری که در مطالعه ای که اخیرا روی ۶۰ هزار وب سایت انجام شد، مشخص شد که ۷۳ درصد از آن ها آلوده به این دست لینک های مزاحم هستند.
این مسئله میتواند منجر به خراب شدن شهرت یک کسب و کار شود. زیرا ممکن است بازدید کننده با جستجوی یک کلید واژه ی نامربوط مستقیما وارد وب سایت شما شود؛ و یا می تواند باعث نمایش تبلیغات متفرقه در سایت شما شود و بازدید کننده تصور نادرستی از نام تجاری شما بگیرد.