در مقاله ی قبلی روش ثبت سایت در سرچ کنسول گفته شد در این مقاله به بررسی گزینه های موجود در این ابزار می پردازیم.
در قسمت سمت چپ شما منوهای زیر را مشاهده میکنید
Dashboard
Message
Search apperence
Search traffic
Google index
Crawl
Security
۱.Dashboard
در این صفحه شما نمودار های سایت مپ ، سرچ کراول و… را می بینید که آنها را توضیح خواهیم داد.
۲.Message
هنگامی که درسایت شما مشکلی پیش بیاید گوگل برای شما ایمیلی ارسال میکند که شما می توانید آن مشکل را بررسی نمایید و باید آن را جدی بگیرید واگر ایمیل به دست شما نرسیده باشد می توانید در گوگل وب مستر(سرچ کنسول) در قسمت Message ایمیل را مشاهده کنید.
۳.Search Apperence
قسمت Search Appearance در واقع ظاهر سایت شما را تحلیل می کند.
۴.Search Traffic
قسمت Search Traffic گزارشی از سایت شما در موتور جستجو است لینک های داخلی وخارجی مقدار ورودی به سایت تان و… را توضیح می دهد.
۵.Google Index
در قسمت Google Index به شما نشان می دهد چه لینک هایی از سایت شما ایندکس شده است وچه لینک های خذف شده است.
۶.Crawl
قسمت Crawl مربوط به خزنده ها می شود ، خزنده ها که مطالب را از سایت شما جمع آوری می کنند وتحویل به بانک اطلاعاتی گوگل می دهد وبعد مطالب ایندکس می شود .اگر خزنده ها در این امر دچار مشکلی شوند برای شما اروری در بخش Crawl Errors نمایش میدهد که با بررسی آن میتوان مشکل را برطرف نمود .
۷.Security
در قسمت Security lssues اگر سایت شما مشکل امنیتی داشته باشد را نشان می دهد.
Search Traffic یک بخش بسیار مهم در بهینه سازی سایت می باشد که که موارد زیر در آن بررسی می شود.
Search Analytics
link to your site
internal link
manual actions
interational targeting
mobile usability
- Search Analytics : در این قسمت یک گزارشی جزئی از صفحه اصلی وجود دارد. در قسمت بالای صفحه چهار گزینه ی Clicks و Impressionو CTRو Position وجود دارد که هر کدام گزارشی را به شما می دهند اگر همه ی آنها را تیک دار کنید گزارش همه ی آنها را مشاهده می کنید.

Clicks :
تعداد دفعاتی که کاربران با کلمه کلیدی مورد نظر به سایت شما وارد شده اند را نمایش می دهد.
Impressions :
هر با که کاربر کلمه یا عبارتی را جستجو می کند و گوگل سایت شما را درصفحه نتایج سرچ گوگل نمایش می دهد یک Impression به وجود می آید و لازم نیست که حتما کاربر وارد سایت شما بشود به عبارت دیگر تعداد دفعاتی که گوگل سایت شما را برای کاربر نمایش داده است را نشان می دهد.
CTR:
CTR به معنای مخفف click-through rate می باشد به معنای درصد تعداد کلیک های وب سایت در تعداد نمایش وب سایت شما در نتیجه های جستجو می باشد.در حقیقت میانگین Clicks و Impression است هر چه این درصد بالاتر باشد وب سایت موفقیت بیشتری در جذب بازدید کننده از موتورهای جستجو دارد.
از فرمول زیر می توانید درصد کارامدی وب سایت سایت خود از نظر سئو را اندازه گیری کنید.
CRT=Click/Impression=20/1000=2%
Position :
موقیعت سایت شما در صفحه ی نمایش سرچ گوگل را نشان می دهد مثلا Position =2:1 یعنی موقعیت سایت شما در صفحه اول گوگل و نمایش دوم می باشد.
Queries :
وقتی Queries علامت دار است ، کلمات کلیدی را نشان می دهد که کاربران با سرچ آنها وارد سایت شما شده اند.
Page :
کاربر وارد چه صفحاتی از سایت شما شده است و می توانید صفحه ای که به آن ورودی زیاد داره را پیدا کنید و از آن در تبلیغاتتون استفاده کنید.
Countries :
این گزینه نشان می دهد که کاربران بیشتر از چه کشور هایی وارد سایت شما می شوند به طور مثال اگر کشور آلمان بیشتر باشد شما می توانید یک درگاه پرداخت برای کشور آلمان در سایت تان قرار دهید که بتوانند خرید کنند.
Devices :
این که با چه دستگاهی وارد سایت شما می شوند به طور مثال mobile، tablet، desktop و به شما کمک میکند تا سایت تان را برای این ابزار بهینه نمایید.
Search type :
نوع جستجو را مشخص می کند در قسمت filter by search type گزینه های web،image، video را می توانید انتخاب کنید که نشان می دهد بیشتر کدامیک را سرچ کردند و در قسمت total click تعداد کلیک هایی که روی webیا imageیا video انجام شده را نمایش می دهد.
Search appearance :
درواقع ظاهر سایت شما را تحلیل می کند.
Dates :
گزارشات Clicks و Position و… را بر اساس تاریخ ها نمایش می دهد و شما می توانید ببینید در چه تاریخی بیشترین ورودی را داشته اید.

۲. link to your site
در قسمت search traffic گزینه link to your site یا همان Back link است. درقسمت Total link نشان می دهد که به صورت کلی چند لینک به سایت شما داده شده است مثلا ۱۶۹۷۳۹ لینک به سایت برنامه نویسان داده شده است.
در قسمت who links the most سایت هایی که به شما لینک داده اند را نشان می دهد.
در قسمت your most link cantent صفحاتی که به شما لینک داده اند را نمایش می دهد.
در قسمت how your data is link متن هایی است که آن سایتها برای لینک دادن به شما از آنها استفاده کرده اند را نمایش می دهد.
اگر در هر قسمت روی کلمه ی more کلیک کنید صفحات آن باز می شود که می توانید فایل ها از download this table وdownload move sample links وdownload latest link دانلود کنید و بعدا بررسی نمایید و همچنین در قسمت های domain , links,linked page شما ادرس سایتها و تعداد لینک ها و تعداد صفحاتی از سایت شما که به آنها لینک داده شده را نمایش میدهد.
۳. internal links
در قسمت search traffic ودر گزینه internal link لینک های داخلی است که شما در سایت تان بکار برده اید.
۴.manual actions
گزینه manual actionsreport اگر سایت شما spam شناخته شود ویا اینکه اتفاقی بیافتد که سایت شما از نتیجه ی سرچ گوگل خارج شود در این قسمت برای شما دستور العملی می آید واخطارش را به شما نشان می دهد تا آن را برطرف کنید.
۵.interational targeting
interational targeting اگر سایت شما چند زبانه باشد باید زبان را در این بخش مشخص کنید بطور مثال اگر شخصی در آلمان زندگی می کند و با زبان آلمانی سرچ می کند و سایت شما زبان آلمانی هم دارد آنوقت موتور های جستجوی گوگل سایت شما را به آن کاربر نمایش می دهد اگر سایت شما چند زبانه باشه باید در تمام صفحات تان این تگ را داشته باشید.
</”link rel=”alternate” href=http://example.com hreflang=”en-us>
En-us : یعنی به انگلیسی زبان ها این صفحات نمایش داده شود.
Fi -ir :باید به فارسی زبانها داده شود.
mobile usability .۶
mobile usability اگر سایت شما در قسمت موبایل مشکلی داشته باشد در این قسمت نمایش می دهد.