ما در مقاله های قبلی راجب کلمات کلیدی ،تگ ها، محبوبیت ورقبا و… صحبت کرده ایم مقاله هایی که تا اکنون گفته شده است مطالب مقدماتی سئو بود شما می توانید با استفاده از مطالب قبلی، سایت خود را بهینه کنید ومطالب را روی هر سایت اجرا کنید برای بهینه کردن سایت باید از ابزار های مختلفی استفاده کنید که سعی میکنم در مقالات بعدی ابزارها را به شما معرفی وروش استفاده از آن ها را بگویم .

گفتیم سئو به دوبخش تقسیم میشود:
۱–سئو داخلی (on-page) 2-سئو خارجی (of-page)
به نظرمن سئو داخلی ۳۰ % وسئو خارجی ۷۰% دربهینه سازی سایت موثر است.
ابتدا راجب سئو داخلی صحبت می کنیم
سئو داخلی :
مهمترین بخش سئو داخلی سرعت لود شدن سایت ودر حقیقت ظاهر سایت شما است که راجب آن صحبت می کنیم.
عوامل موثر در سئو داخلی :
دامنه سایت :
دامنه یا دامین همان آدرس سایت شما است ودرواقع همان آدرسی که کاربر در نوار مرورگر شما مشاهده می کند همان Domain شما است. با توجه به اینکه اینترنت بهعنوان یک شبکه جهانی از سایتها و شبکههای متعددی تشکیل شده است هرکدام از این شبکهها دارای URL و آدرس مخصوص به خود هستند و از این طریق است که کاربران و اینترنت قادر به شناسایی شما هستند.
پسوند های دامنه :
پسوندcom : پسوند com مخفف Commercial به معنای تجاری است ومعروف ترین و پر استفاده ترین پسوند برای دامنه سایت ها می باشدوالبته بسیاری از سایت ها نیز از این پسوند استفاده می کنند.
پسوند net : این پسوند مخفف network به معنی شبکه می باشد و عموما توسط شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی و شبکههای اطلاع رسانی مورد استفاده قرار می گیرد.
پسوند co : این پسوند مخفف عبارت company می باشد و تمامی سازمان ها و شرکت های بزرگ و کوچک می توانند از این پسوند دامنه استفاده کنند.
پسوند info : این پسوند مخفف کلمه Information به معنای اطلاعات است. معمولا سایت هایی که در زمینه اطلاع رسانی درباره حوزه های مختلف،فعالیت دارند از این پسوند برای دامنه خود استفاده می کنند.
پسوند ir : این پسوند دامنه های ایرانی می باشد و ثبت آن توسط افرادی که رسما مقیم ایران هستند انجام می شود.
شما باید نوع کارتان را مشخص کنید که آیا سایت شما کارش جهانی است یا ایرانی؟ مثلا سایت seoinsite یک سایت جهانی است پس از com استفاده کنید ولی اگر کارتان در ایران باشه پسوند ir استفاده کنید.
این دامنه های محدود تر مثل ir گاهی به محدودیت هایی برخورد می کنند مثلا زمانی که گوگل مپ خدماتش پولی شد در ابتدا برای دامنه ی ir این کار را کرد پس اگر دامنه ی ir و com آزاد هست هر دو را بگیرید.
استفاده از کلمات کلیدی در دامنه در سال های گذشته محبوب بوده است ولی امروزی بیشتر روی برند سازی کارمی شود به طور مثال برندهاکوپیان دامنه ی www.hacoupian.net را دارد .ولی استفاده از کلمات کلیدی در بخش sub domain تاثیر گذار است.
ساب دامین چیست ؟
ساب دامین یا زیر دامنه (Sub Domain) در واقع به نامی که قبل از دامنه ی اصلی سایت قرار می گیرید و می توان از آن برای گسترش بخش های مختلف سایت استفاده کرد و با حرف دات (.) مشابه مثال زیر نام زیر دامنه قبل از نام دامنه اصلی قرار می گیرد STORE.NameDomain.com در این مثال کلمه STORE نام زیر دامنه یا ساب دامین شما است و NameDomain نام دامنه اصلی سایت شماست. شما به راحتی می توانید به هر تعدادی که صفحه در سایت خود داشته باشید برای مشخص سازی و جدا سازی آنها از یکدیگر برایشان ساب دامین ایجاد کنید.
برای برند سازی ،باید اسم دامنه را طوری انتخاب کنید که خوش زبان باشد ودرگفتن وتایپ کردن راحت ترباشد وسعی کنید اسم دامنه کوتاه باشد به طور مثال :seoinsite
عمر دامنه برای گوگل مهم است وگوگل به آن خیلی اهمیت می دهد ، دامنه هایی که عمر بیشتر از یک سال داشته باشند مناسب تر هستند وگوگل به آن اهمیت بیشتری می دهد
Url آدرس دامنه نیز مهم است و آدرس دامنه ی شما باید کاربر پسند و seo friendly باشد در نوشتن آدرس سعی کنید از اسپیس استفاده نکنید و اگر نیاز به فاصله دارید از دش استفاده کنید و در فضای مجازی بهتر است از آدرس کوتاه استفاده کنید ، برای ایجاد آدرس کوتاه می توانید از ابزار و سایت های مختلفی مانند L2b.ir استفاده کنید.
و نکته ی دیگر این است که در کوتاه کردن آدرس توجه داشته باشید که سه سیگمنت بیشتر نشود( به هر بخش اسلش یا سیگمنت گویند )و از لحاظ گوگل اینها دایرکتوری هستند پس سعی کنید که از سه تا بیشتر نشود.
به هنگام خرید دامنه حواستان باشد که who.is را قفل نکنید چون خیلی از کاربران دوست دارند بدانند که صاحب سایت چه کسی هست و مشخصات و اطلاعات آن چه چیزی هست وگوگل به سایت هایی که who.is آن قفل است و در دسترس نیست مشکوک می شود و دیر به آنها اطمینان می کند و این امر برای سئو سایت شما مناسب نیست و معمولا کسانی که spamer هستند این قسمت را قفل میکنند چون گوگل وقتی که متوجه بلک سئو آنها شود نام صاحب آن سایت را کنترل میکند و تمامی سایت های آن شخص را جریمه میکند .
HTTPS سرنام عبارت Hypertext Transfer Protocol Secure می باشد که نوعی رمزنگاری دو طرفه می باشد که درگاه و سایت ها از آن استفاده می کنند تا امنیت کاربران سایت را تضمین کنند و گوگل سایت هایی که به https متصل نیستند را امن نمیداند و آن ها را به کاربران توصیه و پیشنهاد نمیکند پس حتما سایتتان را به این درگاه متصل کنید.
قالب سایت نیز مهم است و سعی کنید از قالب های آماده استفاده نکنید چون بطور مثال ممکن است آن قالب برای موبایل و تبلت دیوایس نباشد و اگربخواهید آن را دیوایس کنید ممکن است تمامی سایت شما به مشکل برخورد کند.
برای اینکه ببینید که قالب سایت شما در گوشی و تبلت به چه صورت است در مرورگر کروم کلید F12 را بزنید در قسمت پایین گزینه ی Toggle device toolbar را بزنید سایت شما را در دیوایس موبایل نشان می دهد.
پس قالب سایت تان باید راحت و کاربر پسند و زیبا و دیوایس موبایل و…. داشته باشد علاوه بر این ها سرعت لود هم خیلی مهم است و حتی در حد یک ثانیه هم می تواند برای شما مشکل ایجاد کند.
ودر آخر نکته ی مهم آن محتوای سایت شما است که بسیار مهم برای گوگل و کاربر می باشد و رعایت نکاتی که مقالات قبلی ذکر شده بسیار تاثیرگذار است بطور مثال اینکه عکس ها برچسب داشته باشد و از url خارجی استفاده نشود و در نوشتن متن و تیتر نکاتی مانند استفاده از H1 درتیتر و استفاده از تگ های متا و کلمات کلیدی مناسب نیز موثر می باشد.استفاده از کلید های فضای مجازی در قسمتی از سایت که دسترسی به آن آسان باشد نیز مهم است.
نتیجه گیری :
در سئو داخلی یکسری عوامل مهم هستند که برخی از آن ها را بصورت جامع در مقالات قبلی و به مختصر در این مقاله راجب آنها صحبت کردیم و در مقالات آینده توضیحات بیشتری راجب آنها خواهیم داد موارد بحث شده راجب نحوه ی انتخاب دامنه وآدرس سایت و تاثیر قالب سایت در سئو می باشد.